Örömhír Evangéliumi gyermeklap

Örömhír Evangéliumi gyermeklap
Logó

2018. november 6., kedd

Lelki fegyverzet 1.


 „Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel
szemben” (Efezus 6,11).
Ha te már bűnbánattal és hittel elfogadtad az Úr Jézust Megváltódnak, Isten gyermeke lettél, és Isten  védőfegyverzettel látott el, hogy védeni tudd magadat a Sátántól és az ő támadásaitól. A fegyverzet és a védőfelszerelés azonban csak akkor segít, ha használod is. Az újság idei számaiban a fegyverzet részeiről és használatukról olvashattok.
Az Istentől kapott fegyverzet egyik része az „igazságszeretet öve”.
Ez segít ragaszkodnod az gazsághoz és alkalmaznod is azt az életedben, hogy a Sátán hazugságai ne tudjanak megtéveszteni. Hogyan használhatod az gazságszeretet övét? Kétféleképpen.
Először akkor használod, amikor tanulmányozod Isten Igéjét, és megpróbálsz minél több részt kívülről is megtanulni. Ehhez nyújt segítséget a rendszeres bibliaolvasás és ez a gyermeklap is. Azok az igazságok, amelyeket Isten Igéjéből megtanulsz, megerősítenek, amikor a Sátán arra akar rávenni, hogy kételkedj Istenben.

Másodszor akkor használod az igazságszeretet övét, ha mindig, minden körülmények között az igazságot képviseled, vagyis igazat mondasz és kiállsz a Biblia tanítása mellett.
A Sátánt úgy is nevezi a Biblia, hogy „a hazugság atyja”. Ő nagyon örül, ha eltérsz az igazságtól, például egy icipicit füllentesz vagy hallgatsz, amikor valaki ellentmond a Bibliának. Csak Isten segíthet észben tartanod, hogy mindennap használd az igazságszeretet övét.
Egy kis teszt: töltsd ki ezt a kérdőívet


A cikk az Örömhír 2016/1 7.oldalán található


Ha szeretnéd megrendelni a folyóiratot ide kattints, ha írni, vagy rajzot akarsz beküldeni, akkor erre az e-mail címre lehet: szilvia.tams@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése