Örömhír Evangéliumi gyermeklap

Örömhír Evangéliumi gyermeklap
Logó

2018. november 14., szerda

Lelki fegyverzet 2.


Mi a megigazulás páncélja?

„Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben” (Efezus 6:11).
Harc közben minden katona a szívét próbálja védelmezni legjobban. Isten gyermekeként neked is óvnod kell a szívedet. Ezért kaptad Istentől a megigazulás páncélját. Itt nem arra a szervedre gondolunk, amely a testedben dobog és életben tart. A szív a Bibliában az érzelmeidet, gondolatvilágodat, a te egész valódat jelenti.
A megigazulás nehéz és fontos szó. Azt jelenti, hogy valaki Isten előtt igaz, vagyis Isten Jézusért igaznak látja. Egyikünkről sem lehet elmondani, hogy mindig tökéletesek és igazak lennénk, ám Isten úgy tekint mindenkire, aki rábízta életét Jézusra, mint Megváltójára, mintha tökéletes volna. Téged is az Ő tökéletes Fián, Jézuson keresztül néz, aki meghalt a te bűneidért.

Talán a Sátán azzal támad, hogy felidézi a bűneidet. Ezzel azt akarja elhitetni veled, hogy Isten elutasít téged. Amikor a megigazulás páncélját viseled, biztosan tudhatod, hogy a Sátán hazudik, hiszen Isten Jézusért elfogadott: „megigazultunk hit által” (Róma 5:1).
Amikor ezt tudatosítod magadban, és igaz emberként is akarsz élni, magadra öltöd a megigazulás páncélját. A helyes, igaz élet úgy óv, mint egy páncél. Ahhoz azonban csak Isten adhat erőt, hogy mindenhez és mindenkihez helyesen viszonyulj és mindenkor helyesen is cselekedj.
„Öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett” (Efezus 4:24).
Hogyan használod a megigazulás páncélját? Válasz (Katt ide)
Imádkozhatsz így is:
Istenem! Köszönöm a megigazulás páncélját, mert emlékezhetem arra, hogy Jézusért
igaznak fogadtál el. Segíts eszerint élnem! Jézus nevében. Ámen.

A cikk az Örömhír 2016/2 7.oldalán található


Ha szeretnéd megrendelni a folyóiratot ide kattints, ha írni, vagy rajzot akarsz beküldeni, akkor erre az e-mail címre lehet: szilvia.tams@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése